>Amtsmusikkoncert - Klassisk musik<


Klassisk musik har i samarbejde med amtsmusikudvalget arrangeret en koncert med Sartory-Quartetten i morgen tirsdag på Kunstmuseum.

Quartetten har fået gode anmeldelser i medierne hvor den bl.a. beskrives som "helt eventyrlig".

Sartory-Quartet blev dannet i 1999 og debuterede samme år ved en koncert med Klassisk musik i Glyptoteket i København. Kvartetten har siden da haft aktiv koncertvirksomhed i ind- og udland.

Kvartetten har indspillet en cd med værker af Schubert, Haydn og Ruders, og den består af musikerne Joseph Swensen, Kristine Algot Sørensen, Iben Bramsnæs Teilmann og Henrik Dam Thomsen.

Violinisten Joseph Swensen er født i New York og har været chefdirigent for Scottish Chamber Orchestra siden 1996 og første gæstedirigent for BBC National Orchestra of Wales siden 2000.

Han har bl.a. optrådt som gæstedirigent med London Philharmonic, Los Angeles Philharmonic, Oslo Philharmonic

Ved Kristine Algot er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium med diplomeksamen, tre års studier i USA, solistklasse hos Milan Vitek, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Kristine Algot Sørensen var medlem af Det Kongelige Kapel for Klassisk musik fra 1986 til 1998, sidste otte år som 1.solospiller og koncertmester. Siden 1998 har hun været meget aktiv som kammermusiker.

Iben Bramsnæs Teilmann er 1.solobratschist i Det Kgl. Kapel, hvor hun har været ansat siden 1997. Hun stiftede sin første strygekvartet som 12-årig med sin søster og to kusiner, og har siden da været meget aktiv som kammermusiker både i Danmark og udlandet. Hun har optrådt på internationale kammermusikfestivaler i USA, Frankrig, Sverige og Finland samt festivaler i det meste af Danmark.

Cellisten Henrik Dam Thomsen er uddannet på Det Kongelige danske Musikkonservatorium. Han har desuden studeret hos William Pleeth i London og Janos Starker ved Indiana University i USA. Han har jævnligt optrådt som solist med orkester, deriblandt flere gange med Radiosymfoniorkestret og har desuden indspillet med Sønderjyllands Symfoniorkester for pladeselskabet danacord. Henrik Dam Thomsen har modtaget flere priser - bl.a. Gade Legatet, Gladsaxe Musik-Pris, Aenchen og Eigil Harby's Mindelegat.