>Kursistkoncert - klassisk musik<

Lidt over halvvejs gennem sommerferie-sæsonen kan personalet på højskolen konstatere, at man har bevaret sin tiltrækningskraft på kursisterne og at udsigterne for det kommende år ser lovende ud.

- Der kommer godt 300 på kursus her i sommerugerne, og det svarer til, hvad der kom sidste år. Til gengæld har vi en del flere tilmeldinger til efterårets kurser, end vi havde på det tilsvarende tidspunkt sidste år.

Dengang var der 21 tilmeldte, nu har vi 21. Og det tal vokser som tiden går. Sidste år startede 21, siger forstanderen.

Dermed tyder meget på, at højskolen, der for lidt over et år siden var truet på sin eksistens af svigtende elevtal, har fået navigeret sit program ind i smult vand - så smult, som det nu kan være i den i disse år så omskiftelige højskolebranche.

Fornyelsen, der lægger vægt på klassisk musik ved siden af det rytmiske og mediefag, har kunnet trække flere til, godt hjulpet på vej af forstanderparret, der med uddannelser og arbejde fra de musiske miljø har mange kontakter og erfaringer at trække på.

Et nyt kursus i slutningen af juni blev også en uventet stor succes. Også fordi det var lavet på en ny måde.

Et liedkursus med klassisk musik, hvor der var åbnet op for at udøvere på alle niveauer af den klassiske sang kunne mødes og forbedre sig. Både sangere og de pianister, der plejer at akkompagnere dem. 44 meldte sig til, og det må siges at være absolut pænt.

Især til et kursus med en ny struktur, hvor de meget dygtige mødte de noget mindre øvede og sød musik altså alligevel opstod. Derfor bliver det ikke sidste gang, at højskolen laver undervisning, hvor meget kvalificerede lærere lærer fra sig på mange niveauer.