>Repertoireopera - Gert Henning-Jensen <

Det er en af Danmarks helt store stemmer, der synger i Musiksalen torsdag den 18. april kl. 19.30.

Tenoren Gert Henning-Jensen har været ansat i Den Kongelige Operas solistensemble siden sin debut på teatret i 1992. På Det Kongelige Teater har han sunget partier som Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla, Nemorino i Donizettis Elskovsdrikken og Ernesto i Don Pasquale, Don Ramiro i Rossinis Askepot og Truffaldino i Prokofjevs Kærligheden til de tre appelsiner.

I Musiksalen er Gert Henning-Jensen sammen med Prinsens Musikkorps, der før har spillet med store danske opera- og operettestjerner som Bo Skovhus, Peter Lodahl, Gitta-Maria Sjöberg og Helene Gjerris.

Koncerten i Musiksalen bliver med opera- og operette highlights, og det bliver Gert Henning-Jensen selv, der præsenterer de enkelte numre.

I de senere år er Gert Henning-Jensen i stigende grad begyndt at arbejde med det tungere, tysksprogede repertoire såsom Jaquino i Beethovens Fidelio, Matteo i Richard Strauss' Arabella, Styrmanden i Wagners Den flyvende hollænder og David i Mestersangerne i Nürnberg. Sidstnævnte parti har han desuden sunget på Metropolitan Operaen i New York.

Mindre kan også gøre det. For Gert Henning-Jensen har det altid været underordnet om han står på Metropolitan Operaen i New York eller om han står i Musiksalen. Det vigtigste er at få formidlet musikken til det publikum, der så talstærkt møder frem uanset, hvor han optræder.

- Jeg ville egentlig oprindeligt have været børnelæge men et engagement på Jytte Abildstrøms Teater gjorde mig aldeles "Teater-gal", fortæller han og fortsætter:

- Teatret inspirerede mig og da jeg så også fandt ud af, at jeg rent faktisk kunne synge, ja, så endte jeg til sidst på Operaakademiet i København. Ad denne lidt skæve vej, blev det min skæbne at synge opera, og det nyder jeg hver eneste dag.

Koncerten i Musiksalen bliver den eneste i denne omgang, så det er med at sikre sig billet til denne enestående koncert i god tid.